Powered by Blogger.

Welcome to Our Music Portfolio !

Welcome to Our Music Portfolio !

29.3.16

Tag:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ - ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Συγκίνηση για το θάνατο του Αντώνη Βαρδή
Πιο φτωχή είναι από σήμερα η ελληνική μουσική σκηνή, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Αντώνης Βάρδης. Και μπορεί ο μεγάλος Ελληνας τραγουδοποιός να μην είναι πια κοντά μας, η μουσική του, τα τραγούδια του μας συντροφεύουν ακόμα...


Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βαρδής, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Τους δύο τελευταίους μήνες ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, απεβίωσε τα ξημερώματα.

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρι. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο " Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πrώτη φορά.

Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.


Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS" . Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.


Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασαιάδη.


Προσωπική δισκογραφία 

Εκτός από το να γράφει τραγούδια για πλήθος άλλων τραγουδιστών, ο Αντώνης Βαρδής είχε και 11 προσωπικούς δίσκους:
  •     1978 - Οραματίζομαι
  •     1986 - Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλλα
  •     1988 - Τραγουδάμε μαζί
  •     1990 - Λευκή Ισοπαλία
  •     1993 - Κοινή γνώμη
  •     1995 - Στην Ελλάς του 2000
  •     1997 - Οικογενειακή υπόθεση
  •     1999 - Ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις μου
  •     2000 - Τα καλύτερα μας χρόνια, είναι τώρα
  •     2002 - Χαμογέλασε ψυχή μου
  •     2003 - Οτι έχω στο χαρίζω

About John Tsipas

John Tsipas is the editor and founder of 1001Best Music. Gold Life (Gaia Group), 1001Archives. He is a blogger, author, independent writing and editing professional, strategist manager and speaker. He was for 20 years Indivitual Marketing Manager and Sales Manager in Greek market and now he is Self employed consultant and work with companies and executives to optimize their online personal and company presence and brand with digital and social media marketing.

0 comments:

Post a Comment