Powered by Blogger.

Welcome to Our Music Portfolio !

Welcome to Our Music Portfolio !

30.3.16

Tag:

NICOS - ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

IMMA Portfolio  THE BEST PLACE FOR MUSIC!

NICOS - ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Νάξο.
Οι μουσικές του καταβολές οφείλονται στην μακρά μουσική παράδοση της οικογένειάς του και ειδικά στον πατέρα του Γιάννη Χατζόπουλο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες της γενιάς του στο κλαρίνο.

Μελέτησε και σπούδασε βιολί στο «Ελληνικό» και το «Απολλώνειο» ωδείο και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το βιολί από τα 12 του χρόνια δίπλα στον πατέρα του. Δοκιμάστηκε με επιτυχία και απέκτησε τεράστια εμπειρία ερμηνεύοντας με το βιολί του όλα τα είδη της μουσικής, συμμετέχοντας σ’ ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών εκδηλώσεων, από τα παραδοσιακά πανηγύρια, μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους δημιουργούς και ερμηνευτές στην Ελλάδα ενώ έχει συμμετάσχει στο 95% της Ελληνικής δισκογραφίας. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως η Milva, ο Yiannis, οι City και άλλοι....


 Ο Νίκος ξεκίνησε την καριέρα του με το άλμπουμ "Cosmos" το 1997, το οποίο έκανε μεγάλη αίσθηση στη διεθνή αγορά. Το 1999 κυκλοφόρησε το album «Ζέφυρος», με κάποια τραγούδια από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Το 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Mediterraneo", το οποίο είναι μια συλλογή από παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου. 

Ο Νίκος ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά δίπλα στον πατέρα του από την ηλικία των 9.

Εχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερες και πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και τραγουδιστές στην Ελλάδα, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και άλλοι...

Μερικά από τα τραγούδια του, κυκλοφόρησαν στο Bar Budda, Chill out και πολλές άλλες συλλογές.
 

Δισκογραφία:
1999    Cosmos 
2001   Nicos Plays Mikis Theodorakis
2002   Mediterraneo
2006   Archipelago 

About John Tsipas

John Tsipas is the editor and founder of 1001Best Music. Gold Life (Gaia Group), 1001Archives. He is a blogger, author, independent writing and editing professional, strategist manager and speaker. He was for 20 years Indivitual Marketing Manager and Sales Manager in Greek market and now he is Self employed consultant and work with companies and executives to optimize their online personal and company presence and brand with digital and social media marketing.

0 comments:

Post a Comment